2016. szeptember 6., kedd

Pircsi, Sára és társaik-
A legszebb ajándék az, amikor olyan valamit tudunk ajándékozni, ami egyszeri és megismételhetetlen, tehát nem tucattermék, nem gyártósoron készül, hanem egyedi. Ebben az esetben például egy kézzel készített textilbaba.
Rongybabáimból egy-egy van. Nem készítek ugyanolyat kétszer, a ruháik igen változatos színben vannak válogatva, viszont igyekszem színben megteremteni a harmóniát.

Varázslat, ahogyan a textilből baba lesz.

Kiszabom a baba testét, összeállítom, általában külön a keze, lába, feje, mert így tud ülni, mozog minden testrésze. Aztán jön a ruhácska, díszítem őket, csipkével gyönggyel, szaténszalaggal, és örülök, ahogyan alakul a kezemben a díszes, barátságos, néha mosolygós, néha pedig mosoly nélkül baba.
Van amelyiket lehet öltöztetni, és van amelyiket nem. Viszont a hajukkal úgy vagyok, hogy egy hölgynek a haja a koronája, így nekik is igyekszem szép, sűrű hajat varrni. Ezért a legtöbb textilbaba fejére szálanként füzöm a hajat.Aztán akié lesz a textilbaba, majd eldönti, hogy vág-e a hosszú hajkoronából, vagy copfba köti, fonja, vagy levágja, hogy rövid legyen.

Így készülnek a szép textilbabáim, ahogy mondani szokták:

 "Szívvel, lélekkel, sok-sok szeretettel."

Legyen mosolygós szép napod!

Gizus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése